16 november 2009

De puitenelfjes de derde plaats

Afgelopen zondagmiddag is de 11-11 viering het vijftigste carnavalsseizoen, met als motto “leut is goud wèèrd”, officieel van start gegaan.

In een stampvolle, met goud versierde zaal maakte Nar Stefke en de hofhouding hun entree. Prins Bert kwam als laatste, gekleed in een schitterend nieuw Prinsenpak, de zaal binnen. Voorzitter Johan Wagenmakers sprak zijn waardering uit voor Prins Bert die ondanks het zeer recente overlijden van zijn vader toch, zij het ingetogen, aanwezig was deze middag. Daarna opende Johan Wagenmakers officieel het liedjesfestival.

Liedjesfestival

Naast muzikale optredens van de Gastelse blaaskapellen stond uiteraard het liedjesfestival centraal.

Peter Helmink praatte deze middag als vanouds aan elkaar. Er was dit jaar wederom een flink aantal deelnemers; maar liefst 13 optredens moesten door een deskundige jury beoordeeld worden op tekst, uitvoering, actualiteit, meezing gehalte enzovoorts.

Juryleden Max van der Heijden, Petra de Jong, John Straver, Toine van de Broek en Dora de Greef hadden hier geen gemakkelijke taak aan.

Nadat de volgorde van muzikale optredens bekend was gemaakt kon het “gouden” liedjesfestival beginnen.

Na ieder muzikaal optreden mochten de deelnemers in goud omlijst op de foto, daarnaast werden ook de bezoekers op de gouden kiek gezet!

rick

Tijdens de pauzes werden de zotjes en zottinnekes getrakteerd op limonade en chips en konden zij meedoen met het goudvissen spel en een stoelendans. Prins Bert nam na de eerste pauze het woord en kondigde aan dat er vanwege de 50-ste carnaval verschillende mensen tijdens de carnavals periode in het “gouwe zonneke” gezet zullen gaan worden.

Café-eigenaar Toine van Aalst kreeg als eerste deze middag het “gouwe Nolleke” uitgereikt en was hiermee zeer verheugd.

wordutverschil 1.JPG Rond de klok van zes kon Prins Bert de winnaar van het liedjesfestival bekend maken.

Blaaskapel Wor d `ut Verschil bleek, voor het tweede jaar achter elkaar, de beste te zijn van allemaal en hun nummer werd uitgeroepen tot het Gastelse carnavalslied van 2010. Tekst en muziek is geschreven door Will Buckens,de muzikaal leider van de band.

Het winnende liedje komt op de nieuwe carnavals-cd.

Deze verschijnt veertien dagen voor carnaval, op 30 januari 2010.

De beste vijf nummers van het liedjesfestival, aangevuld met een liedje uit de oude doos (1983), zal dan weer huis aan huis te koop worden aangeboden.

Al met al wederom een geslaagd begin van het vijftigste carnavalsseizoen in `t Vastelaovedzottelaand, waarbij het grote aantal deelnemers en bezoekers dit jaar ook weer goud wèèrd was!De volledige uitslag:1.Wor d`ut Verschil

Wor d'ut Verschil

2.De Vogelmuzikanten

vogelmuzikanten

3.De Puitenelfjes

de puitenelfjes

4.De twee Pee`s

twee p's

5.De Nichten

nichtjes

ex. aequo 6.

Nedrobaba
nedrobaba

Ok nie slecht
ok nie slecht

Wijk Elluf
wijk 11

De meiden Paantjes
meiden paantjes

De Modderridders
modderridders

De Puitenvangers
puitenvangers

Smartlappenkoor `t restje
t restje

Wa dun Getob
wa dún getob