28 mei 2011

Drie Nederlandse teams in de prijzen

Drie Nederlandse teams zijn in de prijzen gevallen tijdens de 27ste editie van de Shell Eco-marathon in Lausitz, Duitsland. The Hydro Cruisers uit Delft wonnen de eerste prijs in de categorie Urban Concept waterstof. Roses-4-Eco uit Roosendaal gingen er vandoor met de GTL award in de Prototype klasse. en Team SGH uit Haarlem kreeg een speciale award voor 'doorzettingsvermogen in tijden van grote tegenslag'.

Photobucket
Kijk die van mij stralen,goed gedaan kerel

Photobucket
Roses-4-Eco won in de categorie GTL, Gas To Liquids, met een score van 138 kilometer op één liter van de synthetische diesel.


Voor The Hydro Cruisers was het spannend tot de laatste snik, zegt Niels tijdens de prijzenceremonie. 'Die Noren, onze grootste concurrent reden op het alleerlaatste moment hun eerste rit en finishten ook nog. Gelukkig voor ons waren ze minder zuinig dan wij reden.'

Photobucket

The Hydrocruisers wonnen met een score van 104 kilometer op één kilowattuur.

Made possible by

Team SGH was blij verrast met de aanmoedigingsprijs voor haar doorzettingsvermogen. Carmen: 'We hebben de auto na een brand helemaal opnieuw moeten opbouwen. Dat was hard werken, maar we hebben een heleboel hulp gehad. Daarom hebben we ook achterop onze auto gezet: 'made possible by Phidippides, H2A, Future Force en Euregiorunners'.

Photobucket